Skip to main content

Werkwijze

Werkwijze

Als u besloten heeft gebruik te maken van onze dienstverlening, plannen wij een afspraak in om bij u langs te komen.

Tijdens de inspectie van uw woning, welke overdag plaatsvindt, lopen wij met u door de woning, meten de woning in conform de geldende branche brede meetinstructie en nemen wij foto’s van diverse ruimten. Wij kijken ook naar onder andere de constructie en de gebruikte materialen en de kwaliteit hiervan, de mate van isolatie, de toepassing van energiezuinige materialen, de wijze van bewoning en de functionele indeling. Rondom de woning zijn de kadastrale grenzen, de ligging en de omgeving van belang.
Op kantoor voeren wij vervolgens nog een aantal onderzoeken uit waarbij wij het bestemmingsplan, de bodeminformatie en juridische elementen met onder andere de verplichtingen en de rechten van de woning en de grond onderzoeken.
Tenslotte is het belangrijk om ook de marktsituatie en de transactieprijzen van soortgelijke woningen in de buurt mee te nemen in de prijsstelling.
De totale tijd welke benodigd is om uw rapport uit te werken, ligt tussen de 6 en de 8 uur.

Alle bovenstaande verzamelde informatie wordt door ons verwerkt in het taxatierapport en alle taxatierapporten van Klerks Taxaties B.V. worden beoordeeld én goedgekeurd door het NWWI (Nederlandse Woning Waarde Instituut).

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek?